Have a nice day!

Hieronta ei sovi jos sinulla on...

Joissakin tilanteissa hieronta ei ole sopivaa.

Hieronta ei sovi hoidoksi jos sinulla on:

Jos olet epävarma, sopiiko hieronta sinulle, kysy rohkeasti.

Perinteinen, eli klassinen hieronta

Klassisella hieronnalla tarkoitetaan pehmeiden kudosten muokkausta käsin. Muokkaus tapahtuu kudosta painaen ja venyttäen rytmikkäillä ja liikkuvilla otteita. Otteita ovat mm. sively, hankaus, pusertelu, taputus ja ravistus. Hieronta on yksi vanhimmista ja perinteikkäimmistä hoitomuodoista

Hierontaa käytetään lihasjännitysten ja lihaskipujen sekä lihasperäisten päänsärkyjen hoitoon. Hieronnalla pystytään vaikuttamaan arpi- ja sidekudos-muodotumien paranemiseen. Ruuansulatushäiriöihin avuksi käytetään vatsahierontaa. Hierontaa voidaan käyttää myös leikkausten jälkihoitona turvotuksen ja arpikudoksen poistamiseen. Hieronta soveltuu myös erinomaisesti rasituksesta palautumiseen, arjesta irtautumiseen sekä yleiseen rentoutumiseen.

Hierottavat alueet:

Niskahartia, selkä, jalat, kädet, pakarat, vatsa, pää, kasvot

Hieronta:
- vilkastuttaa verenkiertoa
- rentouttaa lihaksia
- poistaa kipua
- vilkastuttaa imunesteen eli lymfan kiertoa
- poistaa kuona-aineita ja vähentää turvotusta
- vaikuttaa kokonaisvaltaisesti rauhoittaen keskushermostoon
- rikkoo arpikudosta


Tuki- ja liikuntaelimistömme muodostuu luista, lihaksista ja nivelistä.

Nivelten toiminta voi häiriintyä erilaisten traumojen, tulehdusten ja sairauksien myötä. Tällöin nivelessä tuntuu kipua ja jäykkyyttä, esim. käsi ei enää nouse entisellä tavalla. Nivelen toimintaa voidaan edistää erilaisilla hierontatekniikoilla, traktiolla ja mobilisoinnilla. Hoidossa käytetään näitä eri menetelmiä yksilöllisten tarpeiden mukaan.Raskauden aikainen ja synnytyksen jalkeinen hieronta

Raskaus on naisen elämässä uusi, erityinen ja syvä kokemus. Se saa aikaan monia muutoksia naisen kehossa, sekä psyykkisiä että fyysisiä. Vaikkakin raskaus on täysin luonnollinen tila naiselle, raskaus voi tuoda tullessaa erilaisia vaivoja ja ”kolotuksia”.

Raskaus- ja synnytyksen jälkeisessä hieronnassa tärkeää on hyvän hieronta-asenton löytyminen. Käytössäni on erityistyynyjä, joilla rentouttava ja turvallinen asento on mahdollista saavuttaa. Hieronnassa käytetään pääasiassa kylkimakuu- ja puoli-istuvaa asentoa.

Synnytyksen jälkeisen hieronnan voi aloittaa heti synnytyksen jälkeen. Myös keisarileikkausken jälkeen hieronta sopii äidille hyvin. Synnytyksen jälkeisessä hieronnassa keskitytään äidin kokemiin ongelmakohtiin. Kuten raskausaikana sopivan hieronta-asennon löytyminen voi olla haasteellista, mutta erikoistyynyjen helpottavat hyvän asennon löytymistä. Vauva on tervetullut mukaan hoitoihin.


Vauvahieronta

Vauvahieronta on hellää huolenpitoa, jolla välitetään rakkautta vauvalle.

Kosketusaisti on täysin kehittynyt vauvan syntyessä. Kosketuksen kautta vauvan turvallisuudentunne lisääntyy ja vauva rentoutuu. Rentoutumisen myötä myös vauvan unen laatu paranee.

Hieronta vilkastuttaa vauvan verenkiertoa, syventää hengitystä ja vauhdittaa ruuansulatusta. Hieronnasta on apua erilaisiin vatsakipuihin, koliikkiin, ummetukseen ja refluksivaivoihin.

Vauvahieronta sisältää vauvan hieronnan ja ohjauksen vanhemmille, sekä tarvittaessa imetysohjausta ja ohjeita imettävät äidin ravitsemuksesta. Varaa mukaan vauvalle juotavaa hieronnan jälkeen (imetys, pullo) ja oma lelu. Hoitoaika räätälöidään yksilöllisesti. Aikaa varataan kuitenkin aina vähintään 60 min.

Vauvahieronta 60 min 45 eur

Lymfaattinen hieronta

Lymfaattisessa hieronnassa pyritään tehostamaan imunesteen kulkua käsin tehtävällä hellävaraisella pumppausliikkeellä. Se vaikuttaa myös verenkiertoa ja aineenvaihduntaa lisäävästi. Kun imunestekierto toimii tehokkaasti, niin elimistön immuunipuolustuskin toimii hyvin.

Lymfaattinen hieronta sopii turvotukseen, ennen ja jälkeen leikkausten, verenkiertohäiriöihin, suonikohjuihin, fibromyalgiaan, nivel- ja sidekudossairauksiin, reumaan, päänsärkyyn, migreeniin, ummetukseen ja yleiseen rentoutumiseen.Aromahieronta

Aromahieronnassa käytetään eteerisiä öljyjä tehostamaan hieronnan vaikutuksia. Hieronta on kevyempää kuin klassinen hieronta. Hierontaotteet ovat laaja-alaisia tehostaen hieronnan rentouttavaa vaikutusta.Kuvia Hoitola Friscon uusitusta hoitohuoneesta: